Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.12.2021

Vertigo-flashback 2021: november

door Vertigo

In november verscheen Ridley Scotts House of Gucci, waarvoor hoofdrolspeelster Lady Gaga niet alleen aan methodacting deed, met nare gevolgen, maar ook dieren bestudeerde.

De film kreeg gemengde recensies en viel niet in de smaak bij modeontwerper Tom Ford en de familie Gucci. Scott beet echter van zich af en haalde later ook uit naar superheldenfilms en millennials. Die laatste waren volgens hem verantwoordelijk voor het floppen van zijn vorige film The Last Duel.

Marvels Eternals viel niet in de smaak bij pers en publiek, maar werd toch een bescheiden box-officehit. De film kreeg echter geen bioscooprelease in een aantal Golfstaten omwille van zijn lgbtq-inhoud.

Na het tragische overlijden van Halyna Hutchins tijdens de opnames van de western Rust riepen andere directors of photography en Dwayne Johnson op om geen echte vuurwapens meer te gebruiken op sets. Later werd onder meer Alec Baldwin, die Hutchins per ongeluk doodschoot, aangeklaagd voor nalatigheid.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone blies twintig kaarsjes uit en dat werd gevierd met een Belgische rerelease, de aankondiging van een verjaardagsspecial en verschillende terugblikken van regisseur Chris Columbus.