Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.11.2021

Lady Gaga bestudeerde dieren om zich in House of Gucci-rol in te leven

door Vertigo

Lady Gaga vertelde reeds dat ze voor haar rol als Patrizia Reggiani in Ridley Scotts House of Gucci aan methodacting deed en zich uitgebreid voorbereidde. Nu heeft ze nog een opvallend aspect van haar research onthuld.

Volgens Gaga worstelde Reggiani in de aanloop naar de door haar beraamde moord op haar ex-man Maurizio Gucci (Adam Driver), waar de film over gaat, met mentale gezondheidsproblemen en vocht ze voor haar leven.

Om zich voor te bereiden op haar rol observeerde Gaga drie verschillende dieren: een huiskat, een vos en een panter. “Ik bestudeerde de manier waarop ze verleiden, jagen, zich voortplanten en zich amuseren,” zegt ze.

“Een huiskat heeft een bijzondere uitstraling,” vervolgt ze. “Een vos is vrij speels als hij jaagt. Het is bijna komisch en daar is Patrizia’s humor in de film op gebaseerd. Wanneer ze te weten komt dat Maurizio van haar wil scheiden, verandert ze dan weer in een panter.”

“Door dieren te bestuderen en als hen te bewegen, ontdekte ik dat er op vlak van mentale gezondheid in elk van ons een dier zit,” voegt ze eraan toe. “Het zit in onze hersenen en in ons lichaam.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: