Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.11.2021

Ridley Scott weerlegt kritiek Gucci-familie op House of Gucci-casting

door Vertigo

De Gucci-familie haalde onlangs uit naar de casting van Al Pacino en Jared Leto in Ridley Scotts House of Gucci, maar volgens de regisseur is de kritiek onterecht.

Pacino en Leto vertolken Aldo en Paolo Gucci in de film en volgens hun erfgenamen lijken de acteurs niet op het vader- en zoonduo. Zo vonden ze Pacino ’te lelijk’ om Aldo te spelen.

“Hun opmerkingen waren verontrustend beledigend,” zegt Scott. “Ze beweerden dat Al Pacino helemaal niet op Aldo Gucci leek.”

“Wie beter om hen te vertegenwoordigen dan Al Pacino, een van de beste acteurs ter wereld?” vervolgt hij. “Hoeveel fucking geluk kun je hebben?”

Wat Leto betreft, vinden de Gucci’s dat hij er door zijn slordig haar en lila ribfluwelen kostuum vreselijk uitziet. “Jareds performance was in twee derde van de film komisch bedoeld,” zegt Scott.

“Er is niet veel informatie beschikbaar over Paolo Gucci, maar wel foto’s en Jareds look is identiek,” vervolgt de regisseur. “Hij gedroeg en kleedde zich net als Paolo.”

“Omdat er niet veel footage is waarop Paolo praat, moesten we zijn manier van spreken tot op zekere hoogte verzinnen, maar Paolo was duidelijk een heel kleurrijke en flamboyante man,” voegt hij eraan toe.

Bron: IndieWire