Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.11.2021

Lady Gaga onthult verregaande gevolgen House of Gucci-methodacting

door Vertigo

Lady Gaga zei onlangs dat ze aan methodacting deed voor haar rol in Ridley Scotts House of Gucci en heeft daar nu de verregaande gevolgen van onthuld. Gaga vertolkt Patrizia Reggiani, die in 1995 de moord op haar ex-man Maurizio Gucci (Adam Driver) beraamde.

Om zich in te leven in Reggiani’s trauma’s riep Gaga herinneringen op aan haar eigen trauma’s, waaronder haar verkrachting door een muziekproducent op 19-jarige leeftijd. Scott riep haar echter een halt toe na de opnames van een scène met Gaga en haar tegenspeelster Salma Hayek.

“Ik gooide een brandende kaars door de kamer en gaf Salma bijna een hartaanval,” zegt Gaga. “Ik verloor de controle net zoals Patrizia. Zoals ik eerder zei, viel ik nooit uit mijn rol, maar dat was soms onvrijwillig.”

“Ridley zei: ‘Ik wil niet dat je je traumatiseert.'” vervolgt ze. “Ik zei dat ik al getraumatiseerd was en dat ik er even goed iets mee kon doen. Toen zei hij: ‘Laat het hierbij en doe je dit niet meer aan.'”

Daarnaast zegt Gaga dat ze tijdens de opnames vaak ’s morgens moest overgeven door een combinatie van ‘angst, vermoeidheid, trauma, uitputting, toewijding en liefde’. “Ik werd wakker, gaf over, ging naar de set en gaf opnieuw over,” voegt ze eraan toe.

Bron: IndieWire