Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.11.2021

Harry Potter and the Philosopher’s Stone krijgt Belgische rerelease voor 20e verjaardag

door Vertigo

Op 21 november 2021 is het precies twintig jaar geleden dat Harry Potter and the Philosopher’s Stone in België in de bioscoop werd uitgebracht.

Warner brengt daarom vanaf 22 november de film tijdelijk terug in de bioscoop met exclusieve vertoningen in originele versie zodat fans en nieuwkomers het prille begin van de epische filmreeks kunnen (her)beleven op het witte doek. Aansluitend op de film is er vijftien minuten magisch bonusmateriaal te zien.

De Harry Potter-filmreeks was een enorm succes en trok in België bijna 10 miljoen bezoekers naar de bioscoop.

In Harry Potter and the Philosopher’s Stone woont de jonge Harry Potter na de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt.

Op een dag krijgt Harry te horen dat zijn ouders machtige tovenaars waren en dat hij zelf magische krachten bezit. Hij wordt uitgenodigd om te gaan studeren aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Tovenarij en begint aan het avontuur van zijn leven.

Harry leert er de hoogvliegende sport Zwerkbal en speelt een spannend spel met levende schaakstukken op weg naar een duistere tovenaar die erop uit is hem te vernietigen.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone is de verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.