Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.11.2021

Harry Potter-regisseur Chris Columbus blikt terug op Alan Rickman-casting

door Vertigo

Regisseur Chris Columbus heeft onthuld dat verschillende Britse acteurs aanvankelijk aarzelden om in Harry Potter and the Philosopher’s Stone mee te spelen. Het gaat om Richard Harris (Albus Dumbledore), Maggie Smith (Minerva McGonagall) en Alan Rickman (Severus Snape).

“De producent David Heyman en ik zijn gaan eten met Richard Harris en Maggie Smith om hen te overtuigen,” zegt Columbus. “Ook Alan Rickman zag het eerst niet zitten omdat hij niet wilde getypecast worden als een slechterik, vooral na Die Hard en Robin Hood: Prince of Thieves.”

Rickman stemde uiteindelijk in en ging ook eten met Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Zij vertelde hem wat er met Snape zou gebeuren doorheen de reeks en in het zevende en laatste boek. Daarin blijkt dat Snape eigenlijk geen slechterik is.

“Op de set merkte ik dat Alan de rol soms op een subtiele, eigenzinnige manier invulde en ik begreep niet waar dat vandaan kwam,” zegt Columbus. “Toen ik het hem vroeg, zei hij: ‘Je zal het wel snappen als je het zevende boek leest’. Ik zei: ‘Daar kan ik nu niets mee aanvangen, aangezien ik de eerste film aan het regisseren ben.'”

“Eenmaal ik het zevende boek had gelezen, vond ik zijn keuzes echter briljant,” voegt Columbus eraan toe.

Bron: /Film