Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.12.2021

Vertigo-flashback 2021: augustus

door Vertigo

Nadat ze een rechtszaak aanspande tegen Disney voor de simultane bioscoop- en streamingrelease van Black Widow kreeg Scarlett Johansson steun van onder meer Time’s Up, producent Jason Blum, de acteursvakbond SAG-AFTRA, de bioscoopuitbatersvereniging NATO en Denis Villeneuve.

Johnny Depp kwam na de beschuldigingen van partnergeweld opnieuw onder vuur te liggen omdat hij een carrièreprijs kreeg op het filmfestival van San Sebastian. De organisatie nam het echter voor Depp op. Later betichtte de acteur Hollywood van een boycot omdat zijn nieuwe film Minamata nog geen bioscooprelease kreeg.

Instagram kwam in opspraak nadat het tijdelijk een poster van Pedro Almodóvars Madres paralelas verwijderde omwille van een zichtbare tepel. Het moederbedrijf Facebook bood zijn excuses aan, maar kreeg van Almodóvar toch de volle laag.

Quentin Tarantino ging viraal nadat hij onthulde dat zijn filmcarrière tot een vete met zijn moeder Connie Zastoupil leidde. Zij reageerde dat het verhaal uit zijn context werd gerukt en dat ze haar zoon sowieso steunt.

Door een bestaande deal van zijn dochterbedrijf 20th Century Studios moest Disney de actiekomedie Free Guy een bioscooprelease geven en dat bleek een goede zaak te zijn. De film met Ryan Reynolds werd een box-officehit in onder meer Belgie en de VS en bleef ook in zijn tweede week imponeren.