Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.08.2021

Denis Villeneuve steunt Scarlett Johansson én eist exclusieve bioscooprelease voor zijn toekomstige films

door Vertigo

Denis Villeneuve uitte reeds meermaals zijn ontevredenheid met Warners beslissing om zijn nieuwe film Dune in de VS tegelijkertijd in de zalen en op HBO Max uit te brengen en zal in de toekomst eisen dat zijn films een exclusieve bioscooprelease krijgen.

De regisseur reageert op Scarlett Johanssons rechtszaak tegen Disney. De actrice klaagt de studio aan voor contractbreuk omdat Black Widow een simultane bioscoop- en streamingrelease kreeg. “Wat zou er gebeuren als wij artiesten onze contracten niet respecteerden?” zegt Villeneuve.

“Er wordt ook onterecht gevreesd dat de bioscopen het niet goed doen,” vervolgt hij. “De filmsector bevindt zich echter in een woelige situatie. Dat druist in tegen Wall Streets verlangen naar stabiliteit en streamingabonnementen voorzien de studio’s van een vast inkomen.”

“Ik heb niets tegen streamingplatformen, integendeel,” voegt hij eraan toe. “Ze zijn een geweldig hulpmiddel om ons toegang te geven tot de filmgeschiedenis, maar de carrière van elke film moet beginnen op het grote scherm. Vanaf nu laat ik dan ook in al mijn contracten opnemen dat mijn films een exclusieve bioscooprelease moeten krijgen.”

Bron: ScreenRant