Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.08.2021

Johnny Depp beschuldigt Hollywood van boycot na uitblijven Amerikaanse release nieuwe film

door Vertigo

Johnny Depp beweert dat Hollywood hem boycot omdat zijn nieuwe film Minamata nog geen Amerikaanse bioscooprelease heeft gekregen.

Minamata vertelt het waargebeurde verhaal van journalist W. Eugene Smith (Depp) die in het Japanse dorp Minamata de gevolgen van kwikvergiftiging door vervuiling van een lokaal bedrijf ging fotograferen.

De film ging in première tijdens de Berlinale van 2021 en verscheen reeds in het Verenigd Koninkrijk. In de VS wordt hij verdeeld door MGM, maar heeft hij nog geen releasedatum.

Regisseur Andrew Levitas zei eerder dat MGM weigert om Minamata uit te brengen door de beschuldigingen van partnergeweld tegen Depp. De acteur sluit zich daarbij aan.

“We hebben de bevolking van Minamata in de ogen gekeken en beloofd dat we hen niet zouden uitbuiten en een respectvolle film zouden maken,” zegt Depp.

“Ik geloof dat we ons aan die afspraak gehouden hebben, maar nu moeten de mensen die er later bij zijn gekomen hetzelfde doen,” vervolgt hij.

Volgens Depp is het oneerlijk tegenover de bevolking van Minamata en mensen die gelijkaardige dingen hebben meegemaakt dat de film geen Amerikaanse bioscooprelease zou krijgen.

“En waarom?” voegt hij eraan toe. “Omdat Hollywood me boycot? Omdat één man, één acteur zich de laatste jaren in een vervelende en moeilijke situatie bevindt?”

Bron: Deadline

Lees meer over: