Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.12.2018

Vertigo-flashback 2018: oktober

door Vertigo

Ondanks de matige tot negatieve respons van de filmpers en concurrentie van A Star Is Born brak Venom potten aan de box-office. De film met Tom Hardy verbrak tevens het record van beste oktoberdebuut en bracht meteen een reeks andere superheldenprenten in Sony’s Spider-Man-universum in stroomversnelling.

Ook Felix van Groeningens Beautiful Boy schreef geschiedenis en beleefde het beste openingsweekend van Amazon sinds de streamingservice zelf hun films uitbrengt. Het drama bleef het ook de week erna goed doen, hoewel hij het moest opnemen tegen nog een andere box-office-knaller: Halloween.

De sequel op John Carpenters origineel vestigde op zijn beurt een pak records en ook Luca Guadagnino’s horror-remake Suspiria scoorde.

Netflix pakte in oktober uit met hun grootste bioscooprelease tot dan toe: Paul Greengrass’ 22 July. Later maakten ze nog grootsere plannen bekend voor Alfonso Cuaróns Roma.

Het succes van de Gouden Leeuw-winnaar leek ook voor een toenadering met het Festival de Cannes te zorgen, maar Thierry Frémaux was hun vete duidelijk nog niet vergeten.