Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.10.2018

Halloween hakt Amerikaanse box-office-tegenstand in mootjes, Beautiful Boy blijft scoren

door Vertigo

David Gordon Greens Halloween heeft de stoutste verwachtingen overtroffen en veroverde met 77,5 miljoen dollar de Amerikaanse box-office. De directe sequel op John Carpenters origineel wordt daarmee het beste debuut van de reeks en laat Rob Zombie’s Halloween (26,4 miljoen dollar) ver achter zich.

De nieuwe Halloween beleefde tevens het op één na beste openingsweekend voor een R-rated-horrorfilm. Enkel It (123,4 miljoen dollar) deed beter. Ook wat oktoberdebuten betreft, belandde Halloween op de tweede plek. Venom verbrak nog maar net het record met 80,3 miljoen dollar.

Deze week moest de superheldenfilm echter de duimen leggen voor A Star Is Born. Het muzikale drama met Bradley Cooper en Lady Gaga steeg naar nummer twee met 19,3 miljoen dollar, terwijl Venom met 18,1 miljoen dollar naar de derde plaats zakte.

Ook Goosebumps 2: Haunted Halloween speelde haasje-over. De Goosebumps-sequel sprong met 9,7 miljoen dollar over First Man naar de vierde plek. De Neil Armstrong-biopic sloot de top vijf af met 8,6 miljoen dollar.

In limited release bracht Jonah Hills regiedebuut Mid90s gemiddeld 62.375 dollar op in vier bioscopen. Dat is beter dan Felix van Groeningens Beautiful Boy (55.359), maar niet genoeg om de huidige recordhouder, de documentaire Free Solo (73.572 dollar), van de troon te stoten.

Beautiful Boy speelde deze week in 48 zalen en haalde in totaal al 722.006 dollar binnen. De film met Steve Carell en Timothée Chalamet doet het beter dan meeste films in arthouse-kringen, maar de distributeur Amazon Studios zou het succes van Manchester by the Sea niet herhalen. Die had in week twee een gemiddelde van 25.000 dollar per bioscoop, terwijl Beautiful Boy op 9.147 dollar strandde. Dat wil echter niet zeggen dat hij op het einde van de rit geen degelijke cijfers zal kunnen voorleggen.

Bron: EW, IndieWire

Lees meer over: