Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.10.2018

Venom en A Star Is Born verslinden Amerikaanse box-office

door Vertigo

Venom en A Star Is Born hebben voor het beste oktoberweekend in de geschiedenis van de Amerikaanse box-office gezorgd. De twee films hadden het grootste aandeel in de totaalopbrengst van 172,5 miljoen dollar en verbraken het record van het door The Martian-aangevoerde weekend uit 2015 (151,5 miljoen dollar).

De vermeende Venom-sabotage van Lady Gaga-fans heeft niks uitgehaald, want de superheldenfilm versloeg A Star Is Born met een omzet van 80 miljoen dollar. Sony’s eigen Spider-Man-universum is met andere woorden succesvol gelanceerd. Venom scoorde bovendien 125,2 miljoen dollar in de rest van de wereld en verbrak op eigen houtje een record door Gravity (55,8 miljoen dollar) van de troon te stoten als beste oktoberdebuut.

Dat neemt niet weg dat A Star Is Born het ook voortreffelijk deed. Bradley Coopers regiedebuut, de derde remake van de gelijknamige Hollywood-klassieker, was goed voor 42,6 miljoen dollar. Internationaal kwam daar nog 14 miljoen dollar bij. De film was een hit bij zowel de critici als het publiek met een Rotten Tomatoes-score van 91 procent en de CinemaScore A.

De rest van de top vijf werd ingevuld door de animatiefilm Smallfoot (14,9 miljoen dollar), de komedie Night School (12,3 miljoen dollar) en de kindvriendelijke horrorprent The House With a Clock in Its Walls (7,3 miljoen dollar). In arthousekringen debuteerde The Hate U Give met 500.000 dollar. De film gaat over een zwart meisje dat toekijkt hoe haar schoolvriendin wordt neergeschoten door de politie.

Bron: EW

Lees meer over: