Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.10.2018

Eerste Venom-recensies online

door Vertigo

De eerste reacties van de Amerikaanse filmpers op Venom leken overwegend positief, maar de eerste recensies zijn minder mals. De superheldenprent met Tom Hardy en Michelle Williams moet Sony’s Spider-Man-filmuniversum op gang trekken.

EW hekelt Venom als een tweederangs Marvel-film. “Hij is middelmatig en bijgevolg vergeetbaar,” klinkt het.

Variety betwijfelt of Venom het in zijn mars heeft om een filmuniversum af te trappen en beschrijft hem als een saaie stripverfilming.

The Los Angeles Times prijst de vertolkingen van Hardy en Williams, maar vindt dat de PG-13-rating de film in de weg zit. “Het verhaal had meedogenloos donker moeten zijn, maar voelt kreupel en opgekuisd aan,” wordt gezegd.

Volgens The Hollywood Reporter schuilt er waarheid in de slogan van de film: “Er zijn al genoeg superhelden.” Op de koop toe zou hij overkomen als een imitatie en een wannabe.

The Guardian vraagt zich af of de film bewust grappig was en schrijft hem voor de rest af als “slordig, eentonig en ongelooflijk saai”.

Volgens IGN weet de film niet of hij ernstig of grappig wil zijn. Hij wordt vergeleken met een berucht citaat uit één van de trailers: “An armless, legless, faceless thing… rolling down the street like a turd in the wind.

“Venom ziet eruit als het beeld dat mensen met een hekel aan stripverfilmingen hebben van het genre,” schrijft The Wrap.

Bij IndieWire is men iets positiever. “De relatie tussen Eddie en Venom levert niet alleen oprecht goeie grappen op, maar is zodanig aandoenlijk dat de film bijna de moeite waard wordt,” staat te lezen.

De Chicago Tribune noemt de film een leuke, fascinerende knoeiboel en vindt hem interessanter dan de “afgezaagde superheldenfilms die het hele jaar door de bioscoop platlopen”.

Bron: EW