Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2018

Box-office-triomf Venom brengt twee films in stroomversnelling

door Vertigo

Sony’s eigen Spider-Man-filmuniversum kende een sterke start met het box-office-succes van Venom. De studio gaat dus verder met geplande projecten rond andere Spider-Man-schurken zoals Morbius the Living Vampire en Kraven the Hunter.

De opnames voor de Morbius-film zouden in februari volgend jaar van start gaan. Daniel Espinosa (Safe House) zal achter de camera postvatten en Jared Leto zal de hoofdrol op zich nemen. Producenten Avi Arad en Matt Tolmach kunnen nog steeds niet geloven dat ze acteurs als hem en Tom Hardy (Venom) wisten te strikken. “Ze zijn niet gemakkelijk te krijgen,” zeiden ze, “maar wilden een personage spelen waar ze van hielden.”

Arad en Tolmach zijn er nog niet uit of de film net zoals Venom een kindvriendelijk avontuur wordt. “Dat hangt af van het verhaal,” zei Arad. “Als het enkel kan slagen met een R-rating, gaan we niet twijfelen. Mijn kinderen en kleinkinderen kijken echter vol ongeduld uit naar deze films. Mijn 7-jarige kleinzoon was weg van Venom.”

Inmiddels is scenarist Richard Wenk (The Equalizer) begonnen aan het script voor de Kraven-film. Hij onthulde dat Spider-Man zelf er een rol in zal spelen. “De film vindt plaats in het Spider-Man-universum en blijft trouw aan de mythologie rond Kraven. Bovendien gaat hij de confrontatie met Spider-Man aangaan.”

Wenk weet nog niet of hij een bewerking van de klassieke strip Kraven’s Last Hunt gaat maken. “De film kan ofwel een voorbode van dat verhaal zijn of een verfilming ervan. De kans bestaat dat het een tweeluik à la Kill Bill wordt. Alles is mogelijk.”

Bron: Dark Horizons, The Playlist