Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.12.2018

Vertigo-flashback 2018: november

door Vertigo

In november overleden Marvel-icoon Stan Lee en Don’t Look Now-regisseur Nicolas Roeg. Beide werden herdacht door tal van Hollywood-figuren en de eerste kreeg ook een eerbetoon van Marvel Studios-bons Kevin Feige.

Voor de Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah was er beter nieuws. Hun Bad Boys-threequel kreeg officieel groen licht en een nieuwe titel: Bad Boys for Life .

Lukas Dhont lag inmiddels in de clinch met Netflix omdat de streamingdienst een naaktscène in Girl wilden censureren, maar kreeg uiteindelijk zijn zin. De film werd ook genomineerd voor drie European Awards en Victor Polster won Beste Acteur op het Stockholm International Film Festival. Tenslotte passeerde hij in België de kaap van 200.000 bezoekers.

In de Verenigde Staten vielen zowel de recensies als de box-office van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald tegen. Ryan Reynolds kondigde een kindvriendelijke versie van Deadpool 2 aan, genaamd Once Upon a Deadpool, en ook de plannen voor een Breaking Bad-film, met of zonder Bryan Cranston, werden onthuld.

Tenslotte werd FilmStruck opgedoekt, tot groot ongenoegen van voorname filmfiguren als Guillermo del Toro en Edgar Wright. Zij schaarden zich achter een petitie om de cinefiele streamingdienst te redden, maar later werd The Criterion Channel geboren.