Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.11.2018

Fantastic Beasts 2 betovert de Amerikaanse box-office, maar…

door Vertigo

Ondanks de overwegend negatieve recensies heeft Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald de top van de Amerikaanse box-office veroverd. De sequel op Fantastic Beasts and Where to Find Them debuteerde met 62,2 miljoen dollar, een nieuw dieptepunt voor de Wizarding World-franchise.

De eerste film leverde namelijk 74 miljoen dollar op tijdens het openingsweekend, minder dan eender welke Harry Potter-film. Het Amerikaanse publiek begint duidelijk zijn interesse in de spin-off-reeks te verliezen, aangezien ook de CinemaScore zakte van een A naar een B+.

Internationaal bracht Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald het er beter van af en haalde 191 miljoen dollar binnen, goed voor een totaal van 253 miljoen dollar. Fantastic Beasts and Where to Find Them strandde op 220 miljoen dollar. Met een budget van 200 miljoen dollar zit de sequel niet onmiddellijk in de problemen.

The Grinch blijft het goed doen. De animatiefilm met Benedict Cumberbatch als de stem van het iconische Dr. Seuss-personage zakte slechts 44 procent ten opzichte van week één, bracht nog eens 38 miljoen dollar op en belandde dus op de tweede plaats. In de Verenigde Staten staat de teller nu op 126,5 miljoen dollar.

Ook Bohemian Rhapsody hield zich taai en behaalde met 15,7 miljoen dollar de derde plaats, net voor nieuwkomer Instant Family. De komedie met Mark Wahlberg en Rose Byrne bracht 14,7 miljoen dollar op. Steve McQueens Widows belandde in zijn eerste week op nummer vijf met 12,3 miljoen dollar.

Overlord en The Girl in the Spider’s Web zakten ruim 60 procent sinds hun debuut vorige week en belandden respectievelijk op de achtste en negende plek met Amerikaanse tussentotalen van 17,7 en 13 miljoen dollar.

In arthouse-kringen maakten Green Book een matige indruk met een gemiddelde van 12.480 dollar verdeeld over 25 schermen. De Vincent Van Gogh-biopic At Eternity’s Gate speelde slechts in vier zalen met een beter gemiddelde van 23.000 dollar.

Bron: The Playlist