Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.11.2018

Marvel-brein Kevin Feige brengt hartverwarmende hulde aan Stan Lee

door Vertigo

Kevin Feige, de architect van het Marvel Cinematic Universe, is in zijn pen gekropen voor een eerbetoon aan Stan Lee. Hij had het onder meer over zijn laatste ontmoeting met het Marvel-icoon dat in elke film uit de franchise verscheen.

“Ik ben hem thuis gaan opzoeken,” zei Feige, “en hij haalde herinneringen op aan zijn cameo’s. We praatten over de toekomst, zoals gewoonlijk. Achteraf gezien leek hij een beetje weemoediger dan anders. Hij praatte meer dan ooit over het verleden. Misschien wist hij dat zijn tijd er bijna op zat.”

“Het eerste wat hij tegen mij zei tijdens onze laatste ontmoeting was: ‘Ik weet dat je mij de hoofdrol wil geven in de volgende film, maar ik ga het bij cameo’s houden. Je zal de hoofdrollen aan andere acteurs moeten overlaten. Het spijt mij.'”

Volgens Feige maakte Lee nooit bezwaar tegen een cameo. “Hij was tot alles bereid en probeerde telkens meer tekst toe te voegen,” zei Feige. “Dat konden we echter niet toelaten. Iemand van zijn kaliber had gemakkelijk de aandacht aandacht kunnen afleiden van de superheld in kwestie.”

Lee duikt wellicht nog op in Captain Marvel en de vierde Avengers-film.

Lees Feige’s volledige stuk hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: