Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.11.2018

Criterion pakt uit met eigen streamingdienst

door Vertigo

Uit de assen van FilmStruck is een nieuwe cinefiele streamingdienst opgestaan: The Criterion Channel. De films van de prestigieuze Criterion Collection zijn nu te zien op FilmStruck, maar verhuizen na de stopzetting op 29 november naar hun eigen platform.

The Criterion Channel wordt gelanceerd in de lente van 2019 in samenwerking met WarnerMedia, de eigenaars van FilmStruck samen met TCM. De nieuwe streamingservice zal zowel uit de Criterion Collection als de uitgebreide filmbibliotheek van WarnerMedia putten en een “rijke, gecureerde ervaring” aanbieden.

“We gaan de draad oppikken van FilmStruck,” zei Criterion, “door programma’s te maken rond bepaalde thema’s, regelmatig filmmakers in de schijnwerpers te zetten en terug te blikken op de carrières van acteurs. We gaan filmklassiekers en zeldzame parels uit Hollywood en de rest van wereld aanbieden, inclusief extra’s als audio-commentaar, een blik achter de schermen en originele documentaires.”

Ook de programma’s Observations on Film Art, Short + Feature en Adventures in Moviegoing, waarin Hollywood-figuren praten over hun liefde voor film, blijven bestaan. In dat laatste passeerden reeds Guillermo Del Toro, Barry Jenkins, Bill Hader en Mira Nair de revue.

Bron: IndieWire