Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.04.2022

Amy Schumer onthult Alec Baldwin-grap die te controversieel was voor Oscars 2022

door Vertigo

Amy Schumer, de cohost van de Oscars 2022, verwees in een recente stand-upset naar de Will Smith-controverse. Ze noemde Smith “Ali”, in een verwijzining naar de biopic, waarin de acteur de legendarische bokser vertolkte.

“Ik voelde me best goed en dan komt plots Ali naar voor gestormd”, zei Schumer. “En het was gewoon zo fucking jammer. Het enige wat ik kan zeggen is dat het enorm jammer was, en dat het volgens mij veel zegt over toxische mannelijkheid. Het was heel verontrustend, maar ik denk dat de beste manier om ons te troosten is dat ik alle Oscars 2022-grappen vertel waarvoor ik tijdens de show geen toestemming heb gekregen.”

Schumer ging dan een een hoop van de grappen af die te controversieel voor de Oscars 2022-uitzending waren, waaronder grappen over Joe Rogan en James Franco. Er was ook een grap over Alec Baldwin en het dodelijke schietongeluk op de set van Rust. Voor de aanvang van de grappen vertelde Schumer het publiek: “Ik wil vooraf zeggen dat mijn advocaat mij had aangeraden om deze grappen niet te maken, dus niemand vertellen en niet kwaad worden.”

Don’t Look Up is de naam van een film? Eerder: don’t look in de loop van Alec Baldwin’s geweer,” zei Schumer. “Ik mocht die dingen allemaal niet zeggen, maar je mag wel gewoon naar voor wandelen en iemand in zijn gezicht slaan.”

Bron: Variety

Lees meer over: