Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.03.2022

Chris Rock, King Richard-inspiratie en presentatrices spreken zich uit over Will Smiths Oscars 2022-klap

door Vertigo

De klap die acteur Will Smith tijdens de Oscars 2022-ceremonie gaf aan komiek Chris Rock nadat die een grap had gemaakt over Smiths vrouw Jada Pinkett Smith, blijft de gemoederen beroeren.

Rock heeft zijn stilzwijgen verbroken bij de aanvang van de eerste show van zijn nieuwe tournee. “Ik heb geen hoop materiaal over wat er is gebeurd, dus als je kwam om dat te horen… Ik heb een volledige show, die al geschreven was voor dit weekend,” zei Rock.

“Ik ben alles nog aan het verwerken, maar ooit ga ik erover praten. En het gaat serieus zijn, en grappig. Nu ga ik gewoon wat grappen vertellen. Ik ben blij om buiten te komen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

Twee van de drie van de Oscars 2022-hosts reageerden ook.

Wanda Sykes: “Ik vond het zo erg voor mijn vriend Chris. Ik voelde me echt misselijk en ben nog steeds wat getraumatiseerd. De organisatie heeft een compleet verkeerd signaal gegeven door Smith gewoon te laten zitten tot hij zijn prijs kon aanvaarden. Als je iemand aanvalt, moet je worden buitengezet.”

Amy Schumer: “Ik hou van mijn vriend Chris Rock. Hij is hier zo professioneel mee omgegaan, gewoon doorgegaan en de Oscar aan zijn vriend Questlove gepresenteerd. Will Smith moet zoveel pijn in zich hebben. Ik ben nog steeds in shock en verdrietig, maar trots op mijn medepresentatrices.”

Smith ontving zijn Beste Acteur-Oscar voor zijn vertolking van Richard Williams, vader van tennissterren Venus en Serena Williams. Vader Williams was kort maar duidelijk in zijn reactie op de controverse: “We kennen niet alle details van wat er is gebeurd, maar tenzij in het geval van zelfverdediging keuren we iemand slaan altijd af.”

Actrice Zoë Kravitz (The Batman) was ook niet mals voor Smith wanneer ze op Instagram naar de Oscars verwees als “die awardsshow waar we nu blijkbaar mensen op het podium aanvallen”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Bronnen: The Playlist, The Playlist, Variety, Variety