Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.12.2021

Vertigo-flashback 2021: mei

door Vertigo

De Belgische bioscopen kregen in mei toestemming om op 9 juni opnieuw de deuren te openen. Het nieuws werd gevierd door de uitbaters en de distributeurs planden meteen de eerste nationale en internationale releases.

Ondertussen werd de heropening van de cinema’s in Frankrijk een ongezien succes en groeiden F9 en A Quiet Place Part II uit tot box-officehits in respectievelijk China en de VS.

Nadat het bestuur dreigde met ontslag keurde de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes, een grondig hervormingsplan aan om de beschuldigingen van corruptie en discriminatie tegen te gaan.

Organisaties en bedrijven als Time’s Up en Netflix namen echter geen genoegen met de plannen en zowel de Golden Globe-genomineerde Scarlett Johansson als de Golden Globe-winnaar Tom Cruise haalden hard uit naar de HFPA.

Amazon maakte bekende dat het MGM, de filmstudio achter de James Bond-franchise, gaat overnemen. Producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson verzekerden echter dat toekomstige Bond-films niet rechtstreeks op Amazon Prime zullen verschijnen, maar een bioscooprelease zullen krijgen.

Adil El Arbi en Bilall Fallah gingen dan weer in zee met de streamingdienst HBO Max voor de DC-film Batgirl en ook de Vlaamse regisseur Jonas Govaerts kondigde zijn nieuwe langspeler aan, Hazard.