Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.05.2021

Tweede film Welp-regisseur Jonas Govaerts wordt actiekomedie met Dimi Vegas

door Steven Tuffin

Regisseur Jonas Govaerts (Welp, Tabula Rasa) start binnenkort met de opnames van zijn tweede langspeelfilm, Hazard. De film sleurt je één intense dag mee doorheen een onwaarschijnlijke rit, volledig weergegeven vanuit de blitse bolide van het hoofdpersonage. 

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Jeroen Perceval, Frank Lammers, Monic Hendrickx, Jennifer Heylen en een getunede Lexus. Daarnaast zal ook de stad Antwerpen een prominente rol spelen in al zijn diversiteit, inclusief de scherpe randjes.

Het verhaal draait rond Noah, een man die zielsveel van zijn vriendin Lea en hun dochtertje Zita houdt, maar zeker evenveel van zijn extreem gepimpte wagen met de gepersonaliseerde nummerplaat ‘H4Z4RD’.

Wanneer Noahs neef hem een schijnbaar eenvoudige klus als chauffeur aanbiedt, ontaardt die echter al gauw in een onwaarschijnlijke en zenuwslopende race door Antwerpen, die alleen maar kan resulteren in het einde van Noah, zijn gezin of de wagen.

“Het unieke concept van Hazard is de ‘huis clos’: de camera verlaat nooit Noah’s auto,” zegt Govaerts. “Behoorlijk onweerstaanbaar voor een Hitchcock-fan als mezelf.”

“Ik ben altijd al een grote fan geweest van Jonas’ werk en was meteen weggeblazen door het script,” zegt Thivaois. “Dus ik ben super dankbaar voor het vertrouwen dat hij in mij heeft gesteld en kan niet wachten om deze rollercoaster van een film te gaan draaien.”

Hazard wordt geproduceerd door Peter De Maegd en Lize Lefaible van Potemkino. De film komt tot stand in samenwerking met DPG Media, Streamz, Belga Films Fund, Dream Big, Lexus, Ici Paris XL, Lebeau Courally en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film zal in de Benelux verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) & Dutch FilmWorks (DFW) en wordt verwacht in 2022.