Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.05.2021

Scarlett Johansson vernietigend over Golden Globes-organisatie

door Vertigo

Na onder meer Time’s Up, Netflix en Mark Ruffalo hebben ook Scarlett Johansson en Amazon gereageerd op het hervormingsplan van de Hollywood Foreign Press Association. De organisatie achter de Golden Globes ligt onder vuur voor discriminatie en corruptie.

“Ik ben tijdens persconferenties en prijsuitreikingen al vaak met sekstische vragen en opmerkingen van HFPA-leden geconfronteerd,” zegt Johansson. “Het ging nog net niet om ongewenste intimiteiten. Daarom woon ik al jaren hun persconferenties niet meer bij.”

Volgens Johansson werd de HFPA legitiem gemaakt door figuren als de voormalige producent Harvey Weinstein die de Golden Globes gebruikten om hun Oscarcampagnes een boost te geven.

“Tenzij de organisatie fundamenteel hervormd wordt, is het tijd dat we ons distantiëren van de HFPA en ons focussen op het belang en de kracht van eensgezindheid binnen onze vakbonden en onze sector in het algemeen,” vervolgt ze.

Amazon wil alvast niet meer met de HFPA samenwerken tot de hervorming een feit is. “Net zoals de rest van onze sector wachten we tot de organisatie een oprechte, betekenisvolle en resolute beslissing neemt,” zegt een woordvoerder.

Bron: Deadline, Deadline