Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.05.2021

Tom Cruise stuurt awards terug en andere Golden Globes-protesten

door Vertigo

Door de beschuldigingen van discriminatie en corruptie tegen de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globe Awards, heeft Tom Cruise zijn drie Golden Globes teruggegeven.

Cruise won Beste Acteur voor zowel Born on the Fourth of July als Jerry Maguire, Beste Acteur in een Bijrol voor Magnolia en heeft zijn awards naar het hoofdkwartier van de HFPA opgestuurd.

Verder heeft de Amerikaanse zender NBC, die jaarlijks de Golden Globes-uitreiking vertoont, gepast voor de 2022-editie. Volgens NBC zullen de grondige hervormingen die de HFPA onlangs aankondigde niet rond zijn tegen de volgende ceremonie.

“We zijn ervan overtuigd dat de HFPA tijd nodig heeft om de zaken op de juiste manier aan te pakken,” zegt NBC. “Als de organisatie haar plan uitvoert, hopen we de show opnieuw te kunnen uitzenden in januari 2023.”

Ondertussen heeft na Netflix en Amazon ook Warner aangekondigd niet meer met de HFPA te zullen samenwerken tot de organisatie is hervormd. Warner vindt dat de plannen van de HFPA niet gedetailleerd genoeg zijn en niet snel genoeg in werking zullen treden.

In een reactie op alle protesten schrijft de HFPA dat de hervormingen haar topprioriteit zijn, ongeacht wanneer de volgende ceremonie zal plaatsvinden, en nodigt ze haar partners in Hollywood uit om haar daarin bij te staan.

De HFPA deelt ook een tijdlijn van wanneer de veranderingen zullen doorgevoerd worden. Zo wil de organisatie tegen begin augustus minstens twintig nieuwe leden rekruteren en een nieuwe raad van bestuur aanstellen.

Of dat voldoende zal zijn om de gemoederen te bedaren, is nog maar de vraag. Verschillende Hollywoodfiguren hebben het nieuws dat NBC de Golden Globes in 2022 niet zal uitzenden namelijk gevierd op Twitter.

Bron: Deadline, Variety, Variety, Deadline, Deadline