Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.04.2022

Robert Eggers openhartig over The Witch, The Northman en Nosferatu-droom

door Vertigo

Regisseur Robert Eggers’ maakte recent zijn derde film The Northman, een historisch wraakepos in de Vikingperiode, en Eggers’ eerste bigbudgetproductie. Zijn volgende film zou een remake van de vampierenklassieker Nosferatu worden met Harry Styles totdat deze het project vroegtijdig verliet.

“Ik wil duidelijk stellen dat Harry niet de vampier zou gespeeld hebben”, zei Eggers. “Ik hoop dat het project nog doorgaat. Ik heb zoveel tijd gespendeerd aan het overdenken en het zoeken van locaties. Het zou enorm spijtig zijn als het toch niet zou gebeuren. Ik vind het schokkend dat het project al tweemaal is in elkaar gezakt.”

Eggers deelde ook mee dat hij Matt Reeves’ The Batman heeft gezien: “Ik zag hem echt louter omdat Rob Pattinson mijn vriend is. Maar ik vond hem goed en ik heb er eerlijk gezegd veel van geleerd. Ik respecteer Matt Reeves voor de manier waarop hij zijn identiteit behoudt tijdens het maken van zo’n film. Ik kan het mij niet voorstellen. Ik heb natuurlijk ook juist een film met een groot budget gemaakt, maar dit is toch nog anders.”

“Ik heb niet met Marvel, maar wel met een andere grote studio samengezeten over het maken van een blockbuster”, vervolgde Eggers. “Maar ik weet niet wat ik ze te bieden zou hebben. Alles waar ik goed in ben of wat mij uniek maakt, komt niet van pas bij het maken van een Marvel-film.”

De regisseur was ook openhartig over het feit dat hij niet zo blij is met The Witch: “Ik kan het niet meer verdragen om die film te zien”, zucht Eggers. “Het is niet dat het een slechte film is, maar ik was nog niet vaardig genoeg om wat ik in mijn hoofd had op het scherm te krijgen. In The Lighthouse ben ik daar wel in geslaagd. En The Northman, ik ben trots op de film, maar niet alles is exact zoals ik had gehoopt. Dus ik zou iets willen doen met een omvang en schaal die mij toelaten om wat ik in mijn verbeelding heb ook effectief op het doek te krijgen.”

Bron: The Playlist