Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.04.2022

Paul Verhoeven betreurt ‘seksloze’ James Bond

door Vertigo

Het probleem met Hollywood is duidelijk, volgens regisseur Paul Verhoeven (RoboCop, Benedetta): er is niet genoeg seks op het scherm. Op een uitzondering na is de erotische thriller zo goed als verdwenen en is het al jaren al Marvel en andere brave studiofilms wat de klok slaat, aldus de Nederlandse regisseur.

Verhoeven wil dat graag anders zien: “Seks is de essentie van ons bestaan. Zonder seks bestaat de mens niet meer, dus waarom er iets geheims van maken? Alles is opnieuw zo puriteins.”

Volgens Verhoeven is het evangelisch denken van de laatste decennia het grote probleem: seksualiteit moet familie georiënteerd zijn: man, vrouw, kinderen

“Seksualiteit is uit films verdwenen”, ging hij verder. “In de jaren zeventig kon het erover gaan, maar vandaag de dag zou het heel moeilijk zijn om films als Showgirls of Basic Instinct te maken.”

“In de plaats daarvan maakt Hollywood nu bigbudgetblockbusters waarin botsingen en ontploffingen centraal staan”, zei Verhoeven. “Soms zijn die films leuk, maar het verhaal vertelt niets over wie we zijn. Ik zie geen grote ideeën in Marvel-of Bond-films.

“Er zat altijd seks in Bond! Niet dat ze borsten toonden, maar ze hadden wel seks”, aldus Verhoeven. “Ik zou opnieuw de realistische toer omgaan met 007.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: