Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.03.2018

Zal Elsa zich outen in Frozen 2?

door Vertigo

Frozen-regisseurs Jennifer Lee en Chris Buck zijn op dit moment bezig aan de voorbereiding van Frozen 2. Die moet in november 2019 in de zalen komen. Bij het schrijven van het verhaal houdt Lee naar eigen zeggen rekening met een bijzondere vraag van fans. Velen zouden immers graag zien dat Elsa een vrouwelijke love interest krijgt.

“We praten er heel veel over en denken heel goed na over zo’n dingen,” vertelde Lee daarover. “Ik schrijf mijn verhalen altijd vanuit de personages en denk elke dag aan wat Elsa zou willen doen met haar leven. Ze geeft elke dag een beetje meer prijs van zichzelf. We zien wel waar we uitkomen.”

De regisseuse vindt het alvast geweldig dat Elsa het debat over de vertegenwoordiging van de LGBTQ-gemeenschap in films aanzwengelt: “Het betekent alles voor ons dat we deel mogen uitmaken van deze gesprekken.”

De outing van Elsa zou in ieder geval een mijlpaal zijn in Disney’s geschiedenis. In de Beauty and the Beast-remake van vorig jaar werd de geaardheid van het personage Le Fou al geïmpliceerd, maar een openlijk lesbisch hoofdpersonage zou een primeur zijn voor de studio.

Bron: IndieWire

Lees meer over: