Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.03.2018

Waarom The Greatest Showman het Titanic-achtig goed doet in de Amerikaanse zalen

door Vertigo

The Greatest Showman van Michael Gracey legde tot nu toe een vreemd parcours af aan de box-office. De musical met Hugh Jackman bracht in de VS slechts 9 miljoen dollar op tijdens zijn openingsweekend en leek een flop te worden, maar was in zijn tweede weekend plots goed voor 15 miljoen dollar.

Sindsdien blijft de film het bioscooppubliek aantrekken en werkte hij zich op tot de vijfde meest succesvolle musical in de VS. Hij bracht er meer dan 160 miljoen dollar op en moet daarmee enkel La La Land, Les Misérables, Mamma Mia en Enchanted laten voorgaan.

Het succes kan berekend worden: door de totale box-office te delen door de inkomsten uit het openingsweekend, krijg je een goede indicatie van hoe goed een film het blijft doen. Zo bracht Beauty and the Beast in totaal 505 miljoen dollar op, dat was drie keer meer dan tijdens zijn openingsweekend.

Dat is een goed resultaat voor een blockbuster, maar de cijfers van bijvoorbeeld Titanic zijn van een hele andere orde. Die film bracht in totaal 21 keer meer op dan in zijn eerste weekend, en The Greatest Showman komt aardig in de buurt van dat indrukwekkend cijfer. Momenteel ligt de totale box-office van de film 18 keer hoger dan die van het openingsweekend.

Bron: EW

Lees meer over: