Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.03.2018

Dit zijn de titel, de cast en de plot van Quentin Tarantino’s negende film

door Vertigo

De negende film van Quentin Tarantino zal Once Upon a Time in Hollywood heten – een referentie naar twee film van Sergio Leone. Leonardo DiCaprio en Brad Pitt zullen de hoofdrollen vertolken. De film komt wereldwijd uit op 9 augustus 2019, de 50e verjaardag van de Manson-moorden, waarbij Roman Polanski’s wederhelft Sharon Tate brutaal vermoord werd.

Tarantino laat weten dat de film zich afspeelt in 1969, tijdens het hoogtepunt van hippie-Hollywood. De twee hoofdpersonages zijn Rick Dalton (DiCaprio), de voormalige ster van een westernreeks op tv, en zijn stuntman Cliff Booth (Brad Pitt). Beiden worstelen in een Hollywood dat ze niet meer herkennen, maar Rick heeft een bekende buur… Sharon Tate.

‘Ik heb vijf jaar aan dit scenario geschreven’, aldus Tarantino. ‘En ik woon al bijna heel mijn leven in de Los Angeles-regio. Ook in 1969, toen ik zeven was. Ik ben heel blij dat ik het verhaal van een Hollywood kan vertellen dat niet meer bestaat. Ik ben ook verrukt om samen te werken met het dynamische duo dat Leonardo DiCaprio en Brad Pitt vormen.’

Bron: IndieWire