Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2021

Will Smith openhartig over impact After Earth-flop op relatie met zoon Jaden

door Vertigo

Will Smith heeft in zijn memoires Will onthuld dat zijn zoon Jaden op 15-jarige leeftijd vroeg om niet meer onder de voogdij van zijn ouders te vallen nadat After Earth niet in de smaak viel bij pers en publiek.

De film, naar een origineel idee van Will, werd geregisseerd door M. Night Shyamalan en was de tweede samenwerking van vader en zoon na The Pursuit of Happyness.

After Earth was een flop en werd met de grond gelijk gemaakt door de critici,” schrijft Will. “Het ergste was dat Jaden ervoor opdraaide. De fans en de pers waren genadeloos.”

“Ze hebben dingen over hem gezegd en geschreven die ik weiger te herhalen,” vervolgt hij. “Jaden had trouw gedaan wat ik hem opdroeg en ik heb hem de ergste publieke lynchpartij van zijn leven bezorgd.”

“We hebben er nooit over gepraat, maar ik weet dat hij zich verraden voelde,” voegt hij eraan toe. “Hij voelde zich misleid en hij verloor zijn vertrouwen in mijn leiderschap.”

“Het was hartverscheurend toen hij vroeg om niet meer onder onze voogdij te staan. Hij is er uiteindelijk niet mee doorgegaan, maar het is vreselijk om het gevoel te hebben dat je je kind hebt gekwetst.”

Bron: IndieWire