Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2021

Harry Potter-regisseur onthult verregaande gevolgen van regel om enkel Britten te casten

door Vertigo

J.K. Rowling eiste dat er in de Harry Potter-films enkel Britse acteurs meespeelden en volgens Chris Columbus, die de eerste twee delen in de reeks regisseerde, werd die regel heel streng nageleefd.

Columbus slaagde erin om zijn dochter, die net als hem Amerikaans is, een kleine rol te geven in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, maar haar personage Susan Bones had geen tekst. “Eleanor stond ongeveer tachtig dagen op de set,” zegt Columbus. “Ze mocht echter nooit spreken omdat ze niet Brits was.”

Rowlings regel zorgde er ook voor dat Robin Williams werd geweigerd voor de rol van zowel Hagrid in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone als Lupin in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. De personages werden vertolkt door respectievelijk Robbie Coltrane en David Thewlis.

“Robin zou een geniale Lupin geweest zijn,” zegt Columbus, die als producent van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban optrad. “Zijn interpretatie was anders dan die van David Thewlis, die ik ook geweldig vond. Ik heb me aan J.K. Rowlings wensen gehouden.”

Bron: IndieWire