Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.01.2020

Wedstrijd Andrei Tarkovsky Collection

door Vertigo

Het hart van elke rechtgeaarde cinefiel maakt een sprongetje bij het horen van de naam Andrei Tarkovsky. Hij wordt niet onterecht door velen beschouwd als de belangrijkste Russische filmmaker van de twintigste eeuw.

In Tarkovsky’s oeuvre lopen dromen en herinneringen, heden en verleden constant door elkaar. De schilderachtige schoonheid van zijn beelden, de metafysische beschouwingen over de mensheid en heldere uiteenzettingen over de cinema inspireren nog altijd nieuwe generaties filmmakers en kunstenaars.

Lumière verzamelde vijf van zijn meest gerenommeerde films – stuk voor stuk in fenomenaal gerestaureerde versies – in een mooie box: Ivans Jeugd (1962), Andrey Rublev (1966), Solaris (1972), De Spiegel (1975) en Stalker (1979).

Wil je dit cinefiele hebbeding graag aan je collectie toevoegen? Wij geven enkele blu-ray-boxen weg. Vul het onderstaande formulier in om kans te maken.

Vergeet ons zeker ook niet te volgen op FacebookTwitter en Instagram, en je enthousiasme over deze wedstrijd te uiten op deze kanalen met de hashtag #Vertigo4Life!

[formidable id=”669″]


Opgepast: deelnemers die via niet-Vertigo-gerelateerde sites meedoen of die meer dan één keer het formulier invullen, komen niet in aanmerking. Onze privacy policy vind je hier.