Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.03.2021

Waarom Tenet amper Oscarnominaties scoorde

door Vertigo

Tenet sleepte slechts twee Oscarnominaties in de wacht, namelijk voor Beste Production Design en Beste Visuele Effecten, omdat Warner op verzoek van regisseur Christopher Nolan geen campagne voerde voor de film.

In november 2020, twee maanden nadat Tenet met teleurstellende box-officeresultaten in de VS was verschenen, vroeg Nolan aan de studio om niet te investeren in een Oscarcampagne maar ervoor te zorgen dat de film langer in de zalen bleef lopen.

Bijgevolg maakte Warner Tenet niet beschikbaar voor leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en werd er geen reclame gemaakt voor de film tijdens het awardsseizoen.

Warner voerde in plaats van Tenet een Oscarcampagne voor Judas and the Black Messiah. De film kreeg zes nominaties, onder meer voor Beste Film en Beste Acteur in een Bijrol (Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield).

Na de aankondiging van de Oscarnominaties gaf Nolan uiteindelijk zijn toestemming om Tenet op het online platform van de Academy te zetten en vertoningen voor Academy-leden te organiseren. Op die manier wil Nolan zijn genomineerde medewerkers steunen.

Bron: IndieWire