Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.03.2021

Is Raya and the Last Dragon een flop op Disney+?

door Vertigo

Raya and the Last Dragon verscheen in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en tegen een meerprijs op Disney+ en volgens het onderzoeksbureau Antenna was de streamingrelease geen succes.

Tijdens het eerste weekend werden er twintig procent minder aankopen voor Raya and the Last Dragon geregistreerd dan voor Mulan tijdens zijn Amerikaanse openingsweekend op Disney+ in september 2020.

Verder daalde het aantal nieuwe Disney+-abonnees tijdens het openingsweekend van Raya and the Last Dragon met dertig procent in vergelijking met de vier weekends ervoor. Mulan zorgde voor een verdubbeling van het aantal nieuwe abonnees.

Een mogelijke verklaring voor de teleurstellende cijfers is dat Raya and the Last Dragon in tegenstelling tot Mulan tegelijk een Amerikaanse bioscooprelease kreeg.

Raya and the Last Dragon bracht echter slechts 8,6 miljoen dollar op tijdens zijn openingsweekend aan de box-office en deed het slechter dan Tom and Jerry (14 miljoen dollar), die het weekend ervoor in de zalen en zonder meerprijs op HBO Max verscheen.

Voorlopig bedraagt de totale box-officeopbrengst van Raya and the Last Dragon 86 miljoen dollar. Ondanks de tegenvallende bioscoop- en streamingresultaten is Disney van plan om voor Cruella en Black Widow dezelfde releasestrategie te hanteren.

Bron: Business Insider