Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.12.2017

Waarom Annihilation niet in de Belgische zalen komt

door Vertigo

Eerder deze week raakte bekend dat ook de volgende film van Ex-Machina-regisseur Alex Garland niet in de Belgische bioscopen zal verschijnen. Paramount vreesde een slechte box-office in het buitenland en koos ervoor om de internationale rechten van de film aan Netflix te verkopen. De streamingdienst zal de film 17 dagen na de Amerikaanse release aanbieden aan zijn klanten buiten de VS.

Nu zijn er meer details opgedoken over de precieze omstandigheden achter dat besluit. Na een slechte screeningtest zou er ruzie zijn ontstaan tussen de twee voornaamste producers van de film. De visie van blockbusterproducent David Ellison stond namelijk haaks op die van de gevierde Scott Rudin.

Ellison vond de film te intellectueel en te complex. De producent had met de Geostorm net een commerciële flop achter de rug en wilde Annihilation aanpassen om een groter publiek aan te spreken. Zo wilde hij het einde veranderen en Nathalie Portmans personage sympathieker maken.

Rudin koos echter de kant van regisseur Garland en wilde niets aan de film veranderen. Contractueel gezien had Rudin hier ook het laatste woord in. Paramount koos nadien eieren voor zijn geld en sloot voor de overzeese release een deal met Netflix.

Bron: Dark Horizons