Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.12.2017

Robert Rodriguez en James Cameron onthullen eerste beelden Alita: Battle Angel

door Vertigo

Meer dan tien jaar geleden had James Cameron twee ambitieuze sciencefiction projecten op stapel staan. Een daarvan was Avatar, het andere de manga-adaptatie Alita: Battle Angel. Uiteindelijk koos de filmmaker voor het eerste en groeiden zijn plannen om dat universum uit te bouwen. Hij moest dus op zoek naar een andere regisseur voor Alita: Battle Angel en liet Robert Rodriguez zijn 183 pagina’s tellende script lezen, samen met 600 bladzijden notities.

Rodriguez was meteen verkocht: “Ik wist niet veel over Alita: Battle Angel, buiten dat het een Japanse strip was. Ik vond het een heel boeiend script en kon me met alle personages identificeren. Het verhaal van Alita is dat van een meisje dat op een stortplaats wordt gevonden en ontdekt dat ze tot grote dingen in staat is. Het speelt zich af in een spectaculairr wereld, maar is toch heel persoonlijk. Dat is typisch James. Hij had het bovendien met veel liefde en vakmanschap geschreven. Ik was blij dat ik het mocht overnemen.”

In de trailer valt de mix tussen live-action en computergeanimeerde personages op. Volgens Rodriguez was dat de beste manier om de strip te verfilmen: “Ik wou de typische grote ogen van het manga-personage naar het grote scherm vertalen. Dat kon enkel met CGI, waarmee je tegenwoordig fotorealistische personages kan maken. Ze zeggen dat de ogen de spiegels van de ziel zijn, wel Alita heeft er twee enorme.”

Alita werd gespeeld door Rosa Salazar en tot leven gebracht met motion-capture technieken. Naast haar herkennen we onder andere Christoph Waltz.

Bron: EW