Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2021

VIP-event Basic Instinct (4K-restauratie) @ Sphinx Cinema Gent

door Vertigo

De getroebleerde LA-flik Nick Curran (Michael Douglas) onderzoekt de bloederige moord op een popster. Hoofdverdachte is de vriendin van de zanger, de thrillerschrijfster Catherine Tramell (Sharon Stone).

Tramell lijkt nauwelijks geraakt door de dood van haar minnaar, die net zoals een personage in haar recentste boek vermoord werd met een ijspriem. Curran raakt al snel verwikkeld in de mentale en fysieke spelletjes van de hyperintelligente én -seksuele Tramell.

Basic Instinct geldt als de meest spraakmakende neonoir van de jaren negentig, toen ook films als L.A. Confidential, Devil in a Blue Dress en Lost Highway de aandacht trokken.

Spraakmakend vanwege Verhoevens expliciete benadering van seks – voor puriteins Amerika nog altijd shockerend– en de vermeende misogyne en lgbtq-vijandige ondertoon, waartegen krachtig geprotesteerd werd.

Op dinsdag 5 oktober organiseert Vertigo met dank aan Lumière een screening van de 4K-restauratie van Basic Instinct in Sphinx Cinema Gent.

Wil jij erbij zijn? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

  • Klik hier, ga voor een VIP-abonnement en je bent zeker van een duoticket voor dit event en nog vele andere!
  • Of waag je kans en vul onderstaand formulier in en maak kans op een duoticket.

Vergeet ondertussen je enthousiasme niet te uiten op TwitterInstagram en/of Facebook met de hashtag #Vertigo4Life!

Dit evenement is afgelopen. Kon je er niet bijzijn? Mis nooit nog een Vertigo evenement en ga voor de VRIEND- of VIP-formule via onze abonnementspagina.

Opgepast: deelnemers die via niet-Vertigo-gerelateerde sites meedoen of die meer dan één keer het formulier invullen, komen niet in aanmerking. Onze privacy policy vind je hier. Ook mogen tickets absoluut niet doorverkocht worden en het doorgeven van tickets aan derden mag alleen na overleg met Vertigo.