Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2021

Joel Coen & Frances McDormand reageren op wangedragbeschuldigingen tegen Scott Rudin

door Vertigo

The Tragedy of Macbeth-regisseur Joel Coen en -hoofdrolspeelster Frances McDormand hebben gereageerd op de beschuldigingen tegen Scott Rudin, die aanvankelijk als producent van de film optrad. Hij stapte echter op nadat hij door verschillende ex-medewerkers beticht werd van wangedrag.

Later zei Rudins voormalige assistent Eric Emauni dat Coen en McDormand getuige waren van de manier waarop de producent met zijn personeel omging. Tijdens een meeting met het duo zou Rudin zijn kantoor hebben verlaten en tekeer gegaan zijn tegen een assistente.

“Joel Coen en Frances McDormand bleven gewoon zitten en gingen vervolgens verder met hun meeting,” zei Emauni. “De assistente nam kort daarna ontslag.”

“Ik denk dat iedereen in Hollywood door de decennia heen de verhalen over Scott heeft gehoord,” reageert Coen. “Zelf heb ik over veel mensen verhalen gehoord en heb ik veel bedenkelijk gedrag gezien. Wat Scott betreft, heb ik echter nooit wangedrag vastgesteld.”

Coen voegt eraan toe dat hij de verhalen over Rudin tot op zekere hoogte wel geloofde en dat hij wangedrag zeker en vast niet goedkeurt. “De persoon die beweert dat Frances en ik er getuige van waren, liegt echter,” vervolgt hij. “Dus twijfel ik ook aan alle andere dingen die hij zegt.”

McDormand sluit zich daarbij aan. “We hebben Scott nooit respectloos en als een pestkop met zijn medewerkers zien omgaan,” zegt ze. “Iedereen die onze reputatie in vraag stelt, zou dat met ons moeten bespreken. Ik denk dat heel Hollywood namelijk wel weet dat wij op professioneel en persoonlijk vlak zo niet in elkaar zitten.”

Bron: IndieWire