Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.09.2021

Baanbrekende romcom met volledige lgbtq-cast op komst

door Vertigo

In maart werd bericht dat Billy Eichner (The Lion KingNoelle) als eerste openlijk homoseksuele man de hoofdrol en het script van een grote studiofilm op zich zou nemen.

Het gaat om de romcom Bros en nu heeft Eichner aangekondigd dat alle personages in de film, inclusief hetero’s, door lgbtq-acteurs zullen vertolkt worden. Ook daarmee schrijft de romcom Hollywoodgeschiedenis.

Bros wordt beschreven als een slimme, zwoele en oprechte komedie over twee homo’s (Eichner en Brothers and Sisters-acteur Luke Macfarlane) die ‘misschien verliefd op elkaar worden, als ze het niet te druk hebben’. Eichner schreef het scenario samen met Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall), die ook achter de camera zal staan.

Naast Eicher en Macfarlane bestaat de cast uit transactrice TS Madison (Zola), de gender non-conforming Miss Lawrence (The United States vs. Billie Holiday), de dragqueen Symone (RuPaul’s Drag Race) en de openlijke homoseksuele acteurs Guillermo Diaz (Scandal) en Guy Branum (No Strings Attached).

“Queer acteurs zien al decennia lang hoe hetero-acteurs zich artistiek en professioneel verrijken door LGBTQ-personages te spelen,” zegt Eichner. “Het werd tijd dat mijn droom om deze opmerkelijke, hilarische cast samen te stellen uitkwam.”

Bros is de eerste van zijn soort op allerlei manieren, maar ik hoop vooral dat het slechts de eerste is van vele kansen voor LGBTQ-casts om te schitteren en de wereld te tonen dat we meer rollen aankunnen dan de knotsgekke sidekick of de obligate homoseksuele beste vriend van het heteroseksuele hoofdpersonage.”

Bron: THR

Lees meer over: