Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.10.2016

Wat vindt de internationale filmpers van Doctor Strange?

door Vertigo

Doctor Strange verschijnt nu woensdag in de bioscoop en wat onze hoofdredacteur van de Marvel-prent vindt, kan je hier lezen. Maar wat denken zijn internationale collega’s over de superheldenfilm?

De grootste kritiek die te lezen valt in de beoordelingen: Marvel weet intussen zo goed hoe ze een succesfilm in elkaar moeten steken dat er heel wat gelijkenissen met eerdere films opvallen. Onder meer Variety schrijft dat “het nieuwe project dezelfde look, feel en kwaliteitszegel als de rest van de Marvel-portfolio heeft.”

De vertolkingen van hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Tilda Swinton worden dan weer de hemel ingeprezen. Ook de visuele effecten voelen fris en origineel. Jen Yamato van The Daily Beast vindt dit de meest inventieve Marvelfilm, wat volgens hem een positieve indicatie is voor wat nog komen moet.

Vele critici vergelijken Doctor Strange ook met de eerste Iron Man. Volgens Mike Ryan van Uproxx moet Benedict Cumberbatch uitgroeien tot wat Robert Downey Jr. was voor de eerste reeks films: het uithangbord van de Marvel Cinematic Universe.

Bron: Variety