Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.10.2016

Halloween-komedie verslaat Jack Reacher-sequel aan de Amerikaanse box-office

door Vertigo

Boo! A Madea Halloween staat verrassend bovenaan de Amerikaanse box-office met een opbrengst van 27,6 miljoen dollar het voorbije weekend. De komische filmreeks over een grofgebekte, gewelddadige zwarte vrouw wordt al jaren vergruisd door zo goed als elke filmcriticus. Toch zijn de films van regisseur en hoofdrolspeler Tyler Perry telkens weer een financieel succes, vooral bij de zwarte gemeenschap.

Op de tweede plek staat Jack Reacher: Never Go Back met 23 miljoen dollar. Met een bescheiden budget van 60 miljoen dollar is dat zeker geen slechte start. De actiesequel met Tom Cruise kwam er door het succes dat het origineel had na de home entertainment-release. Er is alleszins genoeg materiaal voor nog veel meer sequels, want de films zijn gebaseerd op een populaire boekenreeks.

De verrassende derde in het rijtje is Ouija: Origin of Evil. Met een opbrengst van 14 miljoen heeft de horrorprent zijn budget van 9 miljoen dollar al volledig terugverdiend. Origin of Evil is de tweede film uit de Ouija-serie en heeft nog een eindje te gaan om de uiteindelijke 103 miljoen dollar opbrengst van de eerste film te evenaren. Producent Universal heeft er alvast alle vertrouwen in vermits het de enige nieuwe horrorfilm is met een release rond Halloween en de recensies beter zijn dan die van zijn voorganger.

Het kan spijtig genoeg niet altijd feest zijn want het lijkt erop dat Keeping Up with the Joneses zal uitdraaien op een flop. De komische spionagefilm met Jon Hamm, Gal Gadot en Zach Galifianakis bracht maar een schamele 5,6 miljoen dollar op. Tijdens de komende weken zal de film misschien nog zijn budget van 40 miljoen terugverdienen, maar van een succesvolle start kan alvast niet gesproken worden.

Bron: Variety