Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.10.2023

Vertigo na verlies VAF-subsidies: een eerste update

door Vertigo

Liefste Vertigo-vrienden, bij deze een eerste update na onze aankondiging dat we bekijken of we ook zonder de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) voor een duizelingwekkende dosis cinema kunnen blijven gaan.

Tijdens Film Fest Gent maar ook online en elders regende het steunbetuigingen en uitingen van onbegrip voor de beslissing van het VAF. Daarnaast doken er enkele vreemde geruchten op, maar in plaats van ook met modder te gooien gaan we voluit voor een positieve koers.

Ondertussen kwamen enkele fraaie figuren uit de sector zoals Stijn Vanspauwen van Kinepolis, Alexander Vandeputte van Lumière en Dirk De Lille van Paradiso met wijze raad op de proppen, terwijl de warme woorden van toptalenten zoals Michaël R. Roskam, Veerle Baetens en Angelo Tijssens ons energiepeil een stevige boost gaven.

De komende weken zullen we dan ook verschillende potentiële bestaansvormen van Vertigo 2.0 uitwerken en samenzitten met bioscoopuitbaters, filmverdelers en andere spelers uit het veld om die opties te bespreken.

Tegelijk zullen we op zoek gaan naar nieuwe partners en een vragenlijst online zetten om te peilen naar jullie verwachtingen en bereidheid om bij te dragen aan onze toekomst.

Doe ons dus een plezier en stuur een mail naar info@vertigoweb.be als je interessante ideeën hebt inzake onze financiering en/of vul de enquête in wanneer die op het wereldwijde web komt te staan.

Andermaal bedankt voor alles!