Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.10.2023

Wil passeert de kaap van de 110.000 Belgische bioscoopbezoekers

door Vertigo

De verfilming van Jeroen Olyslaegers’ bestseller Wil, in een regie van Tim Mielants, heeft na drie weken reeds 110.000 bezoekers naar de cinema gebracht. De film staat sinds zijn release drie weken geleden onafgebroken op nummer 1 in Vlaanderen! Ook het boek doet het zeer goed: sinds verschijnen werden maar liefst 8.500 exemplaren van de filmeditie verkocht. In totaal ging het boek zo al 86.000 keer over de toonbank sinds het verhaal het levenslicht zag in 2016.

Het is duidelijk, naast de uitstekende recensies doet ook de mond-aan-mondreclame zijn werk en overtuigt Tim Mielants’ regie – in combinatie met de pakkende acteerprestaties van Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet – Vlaanderen om dit spannende oorlogsdrama te gaan ontdekken.

Bovendien worden er met Wil ook massaal schoolvoorstellingen georganiseerd, gezien de thema’s die in de film aan bod komen ook vandaag nog brandend actueel zijn.

“Dat de film leeft en een dialoog in gang zet, is voor iedereen die aan de film heeft meegewerkt bijzonder”, aldus Tim Mielants.

WIL is een brutale, ambitieuze en veelzijdige roman waarin niemand de dans ontspringt. Olyslaegers betwist de breed aangenomen grenzen tussen goed en kwaad en laat het boek ingenieus resoneren met de eenentwintigste eeuw.

Ook auteur Jeroen Olyslaegers is heel erg te spreken over de verfilming: “Ik ben trots op deze spannende film die de kijker dezelfde morele vraag stelt die ik bij het schrijven van de roman voor ogen had.”