Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.09.2023

Trailer en poster Mathias Sercu’s regiedebuut J’aime la vie online

door Vertigo

Mathias Sercu stelt zijn debuutfilm als regisseur voor, met in de hoofdrollen Janne Desmet, Jurgen Delnaet en Greet Verstraete. J’aime la vie is vanaf 13 december in de Belgische zalen te zien.

“Acht jaar geleden, een paar jaar na de opnames van Marsman, droomde ik ervan om een langspeelfilm te maken die mensen raakt en ontroert en tegelijk ook geestig is. Nu is het eindelijk zover en is de film klaar. Acht jaar nadat ik de eerste letters op papier zette, is deze droom verwezenlijkt dankzij een heel team van fantastische mensen. Hoe cool is dat?? ” – Mathias Sercu

J’aime la vie vertelt het verhaal van Mira, een jonge alleenstaande moeder, altijd positief en boordevol energie. Ze heeft een fijne job als thuisverpleegster, hechte vrienden en een goede relatie met haar jongste broer. Maar dan krijgt ze nieuws dat inslaat als een bom. Mira besluit om het contact met haar oudste broer te herstellen in een poging het gezin dat er nooit echt één was te herenigen. En zo trekt deze niet-alledaagse, en op zijn zachtst gezegd kleurrijke familie naar de Ardennen, waar Mira een uitdaging wacht om de familiebanden aan te halen.

Het scenario en de regie liggen volledig in handen van Mathias Sercu. Eerder bedacht en schreef hij de geprezen series Marsman en Chantal. J’aime la vie markeert zijn regiedebuut als filmregisseur.

De hoofdrollen worden vertolkt door Janne Desmet (Studio Tarara, Albatros, De Club, Exen) , Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moscou, Marsman) en Greet Verstraete (De Twaalf en het tweede seizoen van Beau Séjour). Theateracteur Bert Dobbelaere en jonge leeuw Mattias Busschaert vervolledigen de cast van het kleurrijke vijftal. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Els Olaerts (Beau Séjour, F*** you very, very much) en Lien Degraeve (Marsman, Onder Vuur).

Thomas Vanelslander en Hannelore Bedert verzorgen de soundtrack.

Camerawerk is in handen van Anton Mertens die eerder met Lost Luggage, Beau Séjour en Baghdad Messi zijn visitekaartje afleverde.