Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2021

Tien Europese series voor Disney+ aangekondigd

door Vertigo

Disney heeft tien originele Europese series voor de streamingdienst Disney+ en zijn volwassen sectie Star aangekondigd. De series maken deel uit van Disneys plan om tegen 2024 vijftig internationale streamingtitels groen licht te geven.

Voorlopig spitst Disney zich toe op Europa met series uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italiƫ. Daartoe behoort de docureeks Feyenoord Rotterdam over de gelijknamige Nederlandse voetbalploeg voor Star.

In Frankrijk werkt Quoc Dang Tran, de coscenariste van de Netflix-reeks Marianne, aan de zesdelige fantasyreeks Parallels voor Disney+. Het verhaal gaat over vier tieners die in parallelle dimensies terechtkomen.

Verder komt er op Star een vierdelige miniserie over de dood van de Frans-Algerijnse student Malik Oussekine in 1986. Oussekine nam deel aan een studentenbetoging in Parijs en overleed nadat hij door de politie werd gearresteerd.

Daarnaast verschijnt er op Disney+ een achtdelige komische reeks over een samengesteld gezin genaamd Weekend Family en op Star een docureeks over de Franse rapper Soprano genaamd Soprano: Do or Die.

In Duitsland staat een achtdelige reeks over Samuel Meffire, de eerste zwarte politieagent van Oost-Duitsland, voor Star in de steigers. De reeks zal Sam – A Saxon heten en tonen hoe Meffire tot een cultureel icoon uitgroeide, maar later achter de tralies belandde.

Disney plant ook de Duitse reeks Sultan City, die als een kruising tussen een zwarte komedie en een thriller wordt beschreven. Het verhaal gaat over een vrouw uit een Duits-Turkse familie die samen met haar dochters een misdaadorganisatie overneemt.

Star wordt ook de thuis van drie Italiaanse producties, waaronder The Good Mothers. De zesdelige serie vertelt het waargebeurde verhaal van drie vrouwen die een maffiabende hielpen oprollen.

The Ignorant Angels is dan weer een achtdelige romantische dramareeks over een vrouw die ontdekt dat haar overleden echtgenoot een relatie had met een andere man en met hem bevriend raakt.

Tot slot komt er een nieuw seizoen van Boris, een reeks over een Italiaanse tv-ploeg. Het nieuw seizoen zal uit zes afleveringen bestaan en zich achter de schermen van een streamingreeks afspelen.

Bron: Deadline

Lees meer over: