Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2021

Gina Carano ontdekte The Mandalorian-ontslag op sociale media

door Vertigo

The Mandalorian-actrice Gina Carano werd onlangs door Lucasfilm ontslagen na een aantal controversiƫle uitspraken en heeft onthuld dat ze aanvankelijk de kans kreeg om zich voor een van de incidenten te verontschuldigen.

In september 2020 kwam Carano in opspraak nadat ze werd gevraagd om net als haar The Mandalorian-collega Pedro Pascal in haar Twitter-biografie te schrijven met welke persoonlijke voornaamwoorden ze wilde aangesproken worden, bijvoorbeeld ‘she/her/hers‘.

Dat is een gebruik op sociale media om de transgemeenschap te steunen en te voorkomen dat iemand verkeerd wordt aangesproken. Carano weigerde eerst, maar schreef uiteindelijk ‘beep/bop/boop‘, waardoor het leek alsof ze met het gebruik de spot dreef.

“Lucasfilm wilde dat ik me verontschuldigde door een voorbereid statement woord voor woord over te nemen,” zegt Carano. “Ik weigerde en deelde mijn eigen statement waarin duidelijk stond dat ik de transgemeenschap niet belachelijk wilde maken.”

“Ik wilde enkel de aandacht vestigen op de brutale manier waarop mensen door de massa worden verplicht om voornaamwoorden in hun Twitter-biografie te zetten,” vervolgt ze. Het zogezegde statement van Carano is echter nergens terug te vinden.

In elk geval lag de actrice kort daarna opnieuw onder vuur omdat ze kritiek uitte op het dragen van mondmaskers en het coronavaccin en beweerde dat de presidentsverkiezingen van 2020 vervalst werden.

Bijgevolg zou Lucasfilm verboden hebben dat Carano aan interviews voor het tweede seizoen van The Mandalorian deelnam. “Dat was hartverscheurend,” zegt ze. “Ik ging echter akkoord uit respect voor het harde werk van mijn collega’s.”

“Dat was de laatste keer dat Lucasfilm me over de controverse heeft gecontacteerd,” vervolgt ze. “Ik heb net als iedereen anders op sociale media ontdekt dat ik ontslagen werd.”

Bron: The Playlist