Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2021

Ook Angel-acteurs steunen collega-actrices na wangedragbechuldigingen tegen Joss Whedon

door Vertigo

Actrice Charisma Carpenter kreeg onlangs de steun van een aantal Buffy the Vampire Slayer– en Angel-collega’s nadat ze Joss Whedon, de bedenker van beide reeksen, van wangedrag beschuldigde.

Zo kwamen Buffy-actrices Michelle Trachtenberg en Amber Benson met hun eigen verhalen over Whedon naar voor en nu hebben nog een aantal Buffy– en Angel-acteurs het voor Carpenter & co. opgenomen.

“Ik ben er om naar je te luisteren en je te steunen,” zegt Angel-hoofdrolspeler David Boreanaz in een reactie op Carpenters oorspronkelijke Twitter-berichten. “Ik ben trots op je.”

Verder hebben ook Angel-acteurs J. August Richards en James Marsters, die ook in Buffy the Vampire Slayer en Angel meespeelde, gereageerd.

“De Buffy-set was een uitdagende omgeving,” tweet Masters. “Ik ben tegen elke vorm van misbruik en vind het hartverscheurend om te vernemen wat sommige castleden hebben meegemaakt.”

Ook Angel-actrice Amy Acker uit haar medeleven met Carpenter & co., maar schrijft op Twitter dat ze trots is op de reeks en het voor haar een positieve en professionele ervaring was.

Marti Noxon, die als showrunner voor de twee laatste seizoenen van Buffy the Vampire Slayer optrad, tweet dan weer dat ze begrijpt waar Carpenters, Trachtenbergs en Bensons beschuldigingen vandaan komen.

Bron: Dark Horizons