Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.02.2021

The Mandalorian-actrice Gina Carano ontslagen na antisemitische TikTok-post

door Vertigo

Lucasfilm heeft Gina Carano, die Cara Dune vertolkte in The Mandalorian, ontslagen. Carano kwam in opspraak door een ondertussen verwijderd TikTok-bericht waarin ze de kritiek op haar conservatieve politieke ideeën met de vervolging van de joden door de nazi’s vergeleek.

Eerder lag Carano ook al onder vuur omdat ze kritiek uitte op het dragen van een mondmasker en het coronavaccin, insinueerde dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden vervalst en transfobe uitspraken deelde. Door dergelijke incidenten werd online met de hashtag #FireGinaCarano al meerdere keren tot haar The Mandalorian-ontslag opgeroepen.

“Gina Carano werkt momenteel niet voor Lucasfilm en zal dat ook in de toekomst niet doen,” zegt Lucasfilm. “Haar sociale media-berichten, waarin ze mensen op basis van hun culturele en religieuze identiteit kleineert, zijn afgrijselijk en onaanvaardbaar.”

Het gerucht doet de ronde dat Carano in de Mandalorian-spin-off Rangers of the New Republic zou meespelen en ook haar eigen spin-off zou krijgen. De reeks zou onthuld worden tijdens Disneys Investors Day in december vorig jaar, maar door de voorgaande controverses zou het project zijn geschrapt.

De studio zou ook al een tijdje van plan zijn om Carano te ontslaan en haar antisemitische TikTok-bericht zou de laatste druppel zijn geweest. Ondertussen heeft ook het talentenbureau UTA Carano laten vallen.

Bron: The Playlist, The Playlist