Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.09.2016

The Magnificent Seven knalt Amerikaanse box-office-competitie af

door Filip Tyskens

The Magnificent Seven heeft zijn debuut niet gemist in de Amerikaanse box office. De remake van de westernklassieker haalde 35 miljoen dollar binnen in zijn eerste weekend, en bestendigt zo de reputatie van hoofdrolspeler Denzel Washington.

Als het Amerikaanse sterrensysteem al is ingestort, dan vormt Washington de uitzondering op de regel. In tegenstelling tot andere wereldberoemde collega’s kan de acteur dan ook weinig recente flops voorleggen. Zo hebben al zijn films sinds The Great Debaters uit 2007 minstens 20 miljoen opgebracht in hun eerste weekend.

The Magnificent Seven stootte zo ook Sully van de eerste plek. Het heroïsche pilotendrama van Clint Eastwood stond twee weekends bovenaan in de box office, en verschuift naar een derde plaats met 13,8 miljoen. De tweede plek was dit weekend voor Storks, de nieuwe animatieprent van Warner Bros.

Die laatste bracht slechts 21,8 miljoen op in zijn eerste weekend. Dit is enigszins teleurstellend aangezien er werd gemikt op 30 miljoen. De film draait rond enkele ooievaars die internetbestellingen afleveren in de plaats van baby’s.

De top vijf werd vervolledigd door Bridget Jones’s Baby en Snowden met respectievelijk 4,5 en 4,1 miljoen dollar. Beide films kenden vorige week een teleurstellend openingsweekend.

Bron: Variety