Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.09.2016

Rooney Mara hoopt niet meer op Girl with the Dragon Tattoo-sequel

door Filip Tyskens

Vijf jaar na de Amerikaanse versie van The Girl with the Dragon Tattoo ziet het er nog altijd niet naar uit dat er een vervolg komt. Hoewel de Millenium-trilogie in Zweden volledig verfilmd werd, lijkt de interesse in Hollywood uitgedoofd.

Voornaamste reden blijft dat David Finchers film met Daniel Craig en Rooney Mara maar weinig opbracht in vergelijking met het budget van 90 miljoen dollar. De uitermate donkere interpretatie van Stieg Larssons boek bleek te zwaar voor het grote publiek.

Eind vorig jaar opperde Sony nog het idee om het vierde boek te verfilmen met een totaal nieuwe cast. Dit om de productiekosten te drukken en omdat het tweede en derde boek samenhangen. Hoofdrolspeelster Rooney Mara bevestigde toen nog altijd geïnteresseerd te zijn in de rol van Lisbeth Salander.

Dat enthousiasme lijkt nu ook getemperd: “Ik heb nog altijd interesse om terug te keren als Lisbeth, maar ik heb er weinig hoop op dat het nog zal gebeuren,” vertelde de actrice recent.

Mara hield een Oscarnominatie over aan haar vertolking van het getormenteerde personage. Er is voorlopig ook geen nieuws over de adaptatie van het vierde Millenium-boek.

Bron: Dark Horizons